SuportT-CATClaus públiques

Claus públiques

Per què és necessari instal·lar-les?

Aquestes claus són necessàries per verificar que els certificats que arriben als nostres equips informàtics han estat emesos per alguna de les autoritats de certificació de la jerarquia d’entitats de CATCert. Els navegadors porten incorporada per defecte la confiança en algunes entitats de certificació.

• Navegador Internet Explorer: Eines > Opcions Internet > Contingut > Certificats
  • Navegador Mozilla Firefox: Eines > Opcions > Avançat > Xifratge > Visualitza els certificats

CATCert acompleix tots els requisits necessaris per ser inclosa en els navegadors més coneguts. Aquest tràmit ja ha estat endegat per part de CATCert i s’estan realitzant els treballs necessaris per tal d’aconseguir-ho el més aviat possible.

Mentre se segueix aquest procés, com que les claus no venen precarregades als navegadors, cal instal·lar manualment les claus públiques de l’entitat de certificació en què es confia.

Hi ha dues opcions per fer la instal·lació de les claus públiques:

1.- Instal·lació de totes les claus públiques des d’un únic arxiu (recomanat). Escolliu en funció del vostre navegador, en cas que utilitzeu:

Internet Explorer a Windows

• Deseu l’ arxiu que conté totes les claus públiques (7,60 kB) al vostre disc dur, per exemple al vostre escriptori de windows.
  • Cliqueu a sobre del fitxer amb el botó dret del ratolí i trieu l’opció “Instalar certificado”
  • Seguiu les instruccions i premeu següent a cada pas fins a que desaparegui la finestra i aparegui el missatge següent: “La importación se realizó correctamente”.

Google Chrome a Windows

• Deseu l’ arxiu que conté totes les claus públiques (7,60 kB) al vostre disc dur, per exemple al vostre escriptori de windows.
  • Cliqueu a sobre del fitxer amb el botó dret del ratolí i trieu l’opció “Instalar certificado”
  • Seguiu les instruccions i premeu següent a cada pas fins a que desaparegui la finestra i aparegui el missatge següent: “La importación se realizó correctamente”.

Mozilla Firefox en qualsevol sistema operatiu, Windows, Linux o MAC

• Deseu l’ arxiu que conté totes les claus públiques (7,60 kB) al vostre disc dur, per exemple al vostre escriptori de windows.
  • Dins de Firefox importeu el fitxer descarregat anant a: Eines > Opcions > Avançat > Xifratge > Visualitza els certificats > Entitats > Importa > Seleccionar l’arxiu.

Safari amb sistema operatiu MAC

• Deseu l’ arxiu que conté totes les claus públiques (7,60 kB) al vostre disc dur, per exemple al vostre escriptori de windows.
  • Feu doble clic sobre l’arxiu baixat, i accepteu la instal·lació al magatzem de certificats.

2.- Instal·lació de les claus públiques que necessiteu. Per baixar totes les claus públiques necessàries d’una jerarquia en concret, premeu el botó corresponent a l’entitat a que pertanyi.

Al 2015 la jerarquia actual de certificació del Consorci AOC es veurà reduïda a 2 Entitats de Certificació (marcades en groc) i englobant de la següent manera les EC actuals:

• L’EC -SectorPublic: que concentrarà l’emissió de certificats pel Sector Públic de Catalunya, en substitució de les actuals EC -SAFP, EC-AL, EC-UR i EC-Parlament;
  • L’EC-Ciutadania: que emetrà certificats digitals a ciutadans en substitució de l’actual EC-idCAT.

claus

Generalitat de Catalunya
Descarregueu i instal·leu les claus següents:
1.- clau de l’ entitat certificadora CATCert (1,34 kB)
2.- clau de l’ entitat de certificació vinculada Generalitat (1,86 kB)

Secretaria d’Administració i Funció Pública
Descarregueu i instal·leu les claus següents:
1.- clau de l’ entitat certificadora CATCert (1,34 kB)
2.- clau de l’ entitat de certificació vinculada Generalitat (1,86 kB)
3.- clau de l’ entitat de certificació vinculada Secretaria d’Administració i Funció Pública (1,92 kB)

Ciutadans/nes
Descarregueu i instal·leu les claus següents:
1.- clau de l’ entitat certificadora CATCert (1,34 kB)
2.- clau de l’ entitat de certificació vinculada Ciutadans/es (1,93 kB)

Administració local
Descarregueu i instal·leu les claus següents:
1.- clau de l’ entitat certificadora CATCert (1,34 kB)
2.- clau de l’ entitat de certificació vinculada Administració Local (1,88 kB)

Universitats
Descarregueu i instal·leu les claus següents:
1.- clau de l’ entitat certificadora CATCert (1,34 kB)
2.- clau de l’ entitat de certificació vinculada Universitats (1,90 kB)

Universitat Rovira i Virgili
Descarregueu i instal·leu les claus següents:
1.- clau de l’ entitat certificadora CATCert (1,34 kB)
2.- clau de l’ entitat de certificació vinculada Universitats (1,90 kB)
3.- clau de l’ entitat de certificació vinculada Universitat Rovira i Virgili (1,93 kB)
4.- clau de l’ entitat de certificació vinculada Universitat Rovira i Virgili (clau antiga període 2005-2013) (1,93 kB)

Parlament de Catalunya
Descarregueu i instal·leu les claus següents:
1.- clau de l’ entitat certificadora CATCert (1,34 kB)
2.- clau de l’ entitat de certificació vinculada Parlament (1,91 kB)

Ciutadania
Descarregueu i instal·leu les claus següents:
1.- clau de l’ entitat certificadora CATCert (1,34 kB)
2.- clau de l’entitat de certificació ciutadana

Sector Públic
Descarregueu i instal·leu les claus següents:
1.- clau de l’ entitat certificadora CATCert (1,34 kB)
2.- clau de l’entitat de certificació Sector Públic

NOTA: si us descarregueu només les claus de l’EC Ciutadania i EC SectorPublic ja englobarà a totes les altres.

Totes les claus públiques
Descarregueu i instal·leu les claus següents:
1.- clau de l’ entitat certificadora CATCert (1,34 kB)
2.- clau de l’ entitat de certificació vinculada Generalitat (1,86 kB)
3.- clau de l’ entitat de certificació vinculada Secretaria d’Administració i Funció Pública (1,92 kB)
4.- clau de l’ entitat de certificació vinculada Ciutadans/es (1,93 kB)
5.- clau de l’ entitat de certificació vinculada Administració Local (1,88 kB)
6.- clau de l’ entitat de certificació vinculada Universitats (1,90 kB)
7.- clau de l’ entitat de certificació vinculada Universitat Rovira i Virgili (1,93 kB)
8.- clau de l’ entitat de certificació vinculada Universitat Rovira i Virgili (clau antiga període 2005-2013) (1,93 kB)
9.- clau de l’ entitat de certificació vinculada Parlament (1,91 kB)
10.- clau de l’entitat de certificació ciutadania
11.- clau de l’entitat de certificació Sector Públic

Contingut relacionat: Canvis en el Servei de Certificació Digital del Consorci AOC  (261,25 kB)

Valora aquest contingut:
NegatiuPositiu Valoració -16, basada en 68 vots
Carregant...Carregant...
 Millora aquest contingut

Ajuda'ns a millorar aquest contingut.

Si el que necessites és fer-nos arribar una consulta o reportar un problema, si us plau, fes servir l'opció de contacte del menú.

El teu email no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *

8 comentaris a “Claus públiques
  1. Raul Morera

Al contingut: “NOTA: si us descarregueu només les claus de l’EC Ciutadania i EC SectorPublic ja englobarà a totes les altres”
    seria molt útil que les paraules “EC Ciutadania” i “EC SectorPublic” continguessin un link a les arrels a descarregar.

1 d'octubre de 2015 a 8:09
    1. Suport AOC

Hola Raul,

Gràcies pel teu comentari. Hem afegit els enllaços als que fas referència.

6 d'octubre de 2015 a 12:03
  2. Jaume Ortiz Comas

fer referencia a com instalar a un iphone

28 de febrer de 2016 a 11:06
    1. Suport_AOC

Hola Jaume,

En relació amb el teu comentari, pots consultar el manual d’instal·lació de l’idCAT per iPhone/iPad seguint la informació inclosa en aquest enllaç: http://web.aoc.cat/suport/knowledge-base/puc-descarregar-lidcat-al-mobil/?dms3override=15

Gràcies per la teva aportació.

4 de març de 2016 a 9:08
      1. Marc

He seguit el manual d’instal·lació d’IOs, i el link http://www.aoc.cat/Inici/SERVEIS/Signatura-electronica-i-seguretat/CATCert/Claus va a la pàgina incial de l’AOC i no a la de claus públiques.

Quan vaig a la pàgina correcte: http://web.aoc.cat/suport/knowledge-base/claus-publiques/ i clicko des de l’ipad per descarregar un certificat se’m obre un ZIP q no em permet obrir-lo ni instal·lar-lo… descarrega un ZIP i no em dona l‘opció d’instal·lar-lo com un perfil.
        Sabeu com fer-ho?

Gràcies!

Marc

2 de juny de 2016 a 16:30
        1. Suport - AOC

Hola Marc,

Per poder obrir els zips al teu iPad, es necessari que tinguis un descompressor de Zip per iPad, un cop el tinguis descomprimit ,si tens qualsevol dubte en referència a la instal·lació de les claus i el certificat, pots contactar amb el nostre Centre D’atenció a l’Usuari des del botó “obre una petició” que trobaràs a la part superior dreta d’aquesta mateixa pàgina.

Esperem haver-te ajudat!

6 de juny de 2016 a 10:40
  3. Núria

Bona tarda,

És possible instal.lar dos certificats digitals de dues persones diferents en in ipad?

Em podeu indicar com fer-ho?

Gràcies

19 de juny de 2016 a 15:26
    1. Suport - AOC

Hola Núria,

Sí que és possible, i per tal de fer-ho pots seguir les indicacions que trobaràs a la següent FAQ: Manual d’instal·lació de certificat en programari a IOS (dispositius mòbils iPhone/iPad).

Si et sorgeix qualsevol dubte a l’hora de fer la instal·lació, pots contactar amb el nostre Centre d’Atenció a l’Usuari a través del botó “obre una petició” que trobaràs a la part superior dreta d’aquesta mateixa pàgina.

Esperem haver-te ajudat!

22 de juny de 2016 a 12:39