Suporte-NOTUMCom cedir al Consorci AOC certificats de segell electrònic?

Com cedir al Consorci AOC certificats de segell electrònic?

Alguns serveis del Consorci AOC, necessiten certificat de dispositiu per al seu funcionament. En aquest sentit, per evitar que calgui sol·licitar un certificat per a cada servei, el Consorci AOC admet la possibilitat de fer servir només un certificat de segell electrònic de nivell mig (CDA-1_SENM) amb el nom genèric de “Serveis Administracio Electronica

Nota: els serveis que inicialment feien servir un certificat de tipus CEIXSA (per al servei de consultes d’AEAT de Via Oberta, per exemple) fan servir ara aquest segell electrònic de nivell mig.

Existeixen dues maneres de sol·licitud/lliurament d’aquest certificat al Consorci AOC:

Opció 1.- Certificat de Segell Electrònic cedit en exclusivitat al Consorci AOC (opció recomanada):

Posem al teu abast, la possibilitat de sol·licitar l’emissió del certificat, cedint la descarrega i ús d’aquest, en exclusiva, al Consorci AOC. D’aquesta manera ens responsabilitzem del bon ús d’aquest certificat i garantim la seguretat de les claus. Si esculls aquesta opció el certificat només el podrà fer servir el Consorci AOC, l’ens no tindrà accés a la clau privada i no el podrà utilitzar.

Opció 2.- Certificat de Segell Electrònic no cedit en exclusivitat al Consorci AOC:

Si no indiques que vols cedir el certificat en exclusivitat al Consorci AOC durant la sol·licitud del mateix, t’hauràs d’encarregar de la descarrega i lliurament del certificat al Consorci AOC.

Al final d’aquesta pàgina, pots trobar els passos a seguir per a realitzar aquest procés. Si fas servir aquesta opció, el Consorci AOC no es pot responsabilitzar dels possibles usos per part de tercers, donat que no disposem de l’ús de les claus en exclusiva.

Opció 1 (cessió en exclusivitat). Passos a seguir:

1. Accédir a EACAT > Tràmits > Prestador Consorci AOC > Servei de certificació digital > T-CAT: Sol. i renov. certif. dispositiu.

El sol·licitant de certificats de dispositiu ha d’accedir a EACAT i identificar-se amb certificat digital.

Captura_SCD1

Captura_SCD2

Nota: també pot accedir un usuari amb rol d’editor i deixar la sol·licitud preparada per ser signada pel Sol·licitant de certificats de dispositiu.

2. Emplenar la sol·licitud

A la pestanya “Informació inicial” caldrà indicar:

  • Si es tracta d’una renovació o és el primer cop que es demana
  • Si la prioritat és ordinària o urgent (implica diferències de Tarifes)
  • Que el certificat a sol·licitar és un “segell electrònic de nivell mig”

2

A la Pestanya “Dades de la sol·licitud”, accedint a la icona de la lupa que es troba a la dreta  de la sol·licitud podrem escollir el certificat que volem renovar indicant el tipus i a més a més un altre criteri de cerca.

3

A efectes pràctics, és indiferent si es cerca el certificat o si s’emplenen de nou les dades del mateix. Si no el trobem a la cerca anterior, podem emplenar les dades prement el botó “Afegeix”.

4

3. Marcar la cessió del certificat en exclusivitat al Consorci AOC

Al camp 11 “Ús del certificat” cal indicar aquesta cessió en exclusivitat. Això implica que l’organisme no podrà descarregar el certificat des de la Carpeta del subscriptor doncs serà el Consorci qui ho faci.

L’organisme únicament podrà descarregar la part pública del certificat des de la carpeta de subscriptor.

5

Un cop emplenades totes les dades, caldrà enviar la sol·licitud a signatura mitjançant el botó “Finalitza”.

6

4. Signar les condicions de la petició del certificat.  

L’usuari amb rol de sol·licitant de certificats de dispositiu podrà signar el document prement el botó “Signa”.

7

La petició quedarà registrada a EACAT i l’entitat de Registre n’haurà de realitzar la generació.

Opció 2 (cessió no exclusiva). Passos a seguir:

Si has seguit els passos indicats anteriorment per a la sol·licitud del certificat de Segell Electrònic, a través d’EACAT, amb excepció del 3 (cessió del certificat), en aquest pas, has de marcar l’opció “Ús directe propi“.

5

1. Descarrega del certificat: el Responsable de Servei de Certificació Digital rebrà un correu informant de l’emissió del certificat i haurà d’accedir a la Carpeta de Subscriptor per realitzar la descarrega del mateix. Consulta el manual de la Carpeta de subscriptor en cas de dubtes.

2. Lliurament del certificat: un cop  descarregat el certificat, el Responsable del Servei de Certificació Digital, disposa del fitxer amb extensió p.12 o pfx al seu ordinador, així com d’un correu electrònic on s’indica el codi Pin per a la instal·lació del Segell Electrònic de nivell mig, que s’han de lliurar al Consorci AOC, mitjançant el document Lliurament de certificat electrònic Serveis Consorci AOC, que també podeu trobar a l’apartat “Com sol·licitar-ho” del servei que requereix la instal·lació del Segell a www.aoc.cat.

Per poder annexar el fitxer i el pin xifrat al document heu de marcar l’opció “Certificat emès per altres entitats de certificació” a l’apartat “Dades del certificat” del document.

cessio

Nota: per a xifrar el pin del Segell heu de seguir els passos indicat a sota:
Per tal de garantir la confidencialitat del PIN del certificat que lliureu, us demanem que ens l’envieu xifrat fent servir l’eina de xifrat que el Consorci AOC té a la vostra disposició al portal EACAT, utilitzant el següent procediment:

  • Entrar a EACAT, pestanya “Aplicacions”, “Xifreu i desxifreu documents”
  • Premeu el botó “Xifra”. Quan us sol·liciti el NIF del titular a qui voleu fer arribar el vostre document xifrat, especifiqueu el següent text: “Xifrat Consorci AOC”. Premeu de nou el botó “Xifra” i trieu el document del vostre sistema que prèviament haureu generat amb el vostre PIN escrit (txt, doc,…). Un cop xifrat el PIN, l’eina us generarà a la mateixa ubicació un fitxer idèntic al que ja teníeu al vostre sistema, però li afegirà l’extensió P7X al nom original.
  • Adjuntar al document de  Lliurament de certificat electrònic Serveis Consorci AOC el fitxer amb extensió *.P7X resultant del pas anterior

 

3. Enviament  del document: a través d’EACAT > apartat “Tràmits” > prestador Consorci AOC > Sol.licitud de serveis > . Per tal de definir els serveis als que s’ha d’instal·lar aquest certificat serà necessari l’enviament del formulari de sol·licitud del servei, juntament amb aquest document.

Nota: En el cas dels serveis de Via Oberta que requereixen certificat (AEAT – DGT), feu servir la tramesa d’EACAT > apartat “Tràmits” > Alta de serveis Via Oberta” > prestador Consorci AOC > Sol.licitud de serveis del CAOC.

 

Contingut relacionat:

Com renovar un certificat de Segell Electrònic per fer ús dels serveis d’AEAT de Via Oberta

Com renovar un certificat de Segell Electrònic per fer ús dels serveis del Consorci AOC?

 

Valora aquest contingut: 
NegatiuPositiu Valoració +3, basada en 7 vots
Loading...
 Millora aquest contingut

Ajuda'ns a millorar aquest contingut.

Si el que necessites és fer-nos arribar una consulta o reportar un problema, si us plau, fes servir l'opció de contacte del menú.

El teu email no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *