SuportidCATCom instal·lar les claus públiques de l'idCAT?

Com instal·lar les claus públiques de l’idCAT?

Descarregueu i instal·leu les claus següents:

Nota:  si disposeu d’un antivirus instal·lat a l’ordinador és possible que aquest no reconegui el tipus d’arxiu i faci aparèixer una alerta de seguretat per tal que es confirmi la confiança en aquest.

Es necessari descarregar la clau 1 i la 2, per tal de  verificar que els certificats que arriben als nostres equips informàtics han estat emesos per alguna de les autoritats de certificació de la jerarquia d’entitats de CATCert.
1.- clau de l’ entitat certificadora CATCert
2.- clau de l’entitat de certificació ciutadana (descarregueu-les clicant aquí si el vostre certificat es va emetre abans del 9 d’abril del 2015)

Aquestes són les pases que haureu de seguir per a descarregar les claus , és el mateix procés i pantalles per els dos certificats.

certificacio ciutadana

abrir certificado

instalar certificado

 

siguiente

almacen de certificados

finalizar

correcto

 

Un cop instal·lats aquests arxius, si feu servir els navegadors Internet Explorer, Google Chrome o Edge ja podeu fer servir el certificat idCAT. Vegeu la nota següent pels casos d’ús amb Firefox.

NotaExportar un certificat en programari amb navegador Firefox

Contingut RelacionatClaus públiques

 

 

Valora aquest contingut: 
NegatiuPositiu Valoració +56, basada en 186 vots
Loading...
 Millora aquest contingut

Ajuda'ns a millorar aquest contingut.

Si el que necessites és fer-nos arribar una consulta o reportar un problema, si us plau, fes servir l'opció de contacte del menú.

El teu email no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *

20 comentaris a “Com instal·lar les claus públiques de l’idCAT?
 1. montse

  Clico a “Com instal·lar les claus públiques de l’idCAT?” i no s’obre res

  26 d'agost de 2015 a 16:49
  1. Suport AOC

   Hola Montse,

   En relació amb el teu comentari, destacar que el contingut de l’enllaç “Com instal·lar les claus públiques de l’idCAT?” que apareix a la caixa de FAQ’s relacionades, és el mateix que es mostra a l’apartat des del que vas realitzar el comentari. Per aquest motiu sembla que no s’estigui carregant.

   Moltes gràcies, igualment, per la teva aportació.

   21 de setembre de 2015 a 9:19
 2. Xavier Febrer Claveras

  Aquesta pàgina explicativa no serveix perquè no diu on s’han de descarregar les claus públiques, i per tant no soluciona el problema de que funciona el certificat.

  22 de febrer de 2016 a 18:40
  1. Suport_AOC

   Hola Xavier,

   Hem completat la FAQ en relació amb el teu comentari indicant com cal realitzar la importació de les claus en el cas que es faci servir un navegador que no detecti els certificats instal·lats al magatzem definit per defecte.

   Gràcies per la teva aportació.

   23 de febrer de 2016 a 10:51
 3. francesc Vallribera

  quant clico a les calius, no s’obre cap pàgina.

  15 de març de 2016 a 18:40
  1. Suport AOC

   Hola Francesc,

   Quan cliques als enllaços continguts a la FAQ, descarregues uns fitxers comprimits (ZIP) però no vas a cap pàgina.

   Per instal·lar les claus, has d’obrir els Zips, fer doble clic al que trobaràs a dins, clicar a “Instal·lar” i seguir els passos que t’indiqui (no toquis la configuració per defecte: és correcta i la més habitual).

   Si tens més dubtes o problemes amb aquest procés pots obrir una petició de suport des del botó de la part superior dreta d’aquesta pàgina.

   Atentament,

   Suport AOC

   18 de març de 2016 a 8:34
 4. miquel

  no funciona bien da error en la descarga te hace repetir muchas veces y no funciona, con lo cual no se puede hacer el proceso de instalación

  17 de març de 2016 a 15:19
  1. Suport AOC

   Hola Miquel.
   Informarte que hemos comprobado la descarga y funciona correctamente.
   Recuerda que deberás tener instalado en tu ordenador un programa de compresión ZIP o RAR para poder descomprimir documentos, puesto que las descargas de las claves vienen en ficheros comprimidos (ZIP)
   Si tienes más dudas o problemas con este proceso puedes abrir una petición de soporte desde el botón de la parte superior derecha de esta página.

   Atentamente,

   21 de març de 2016 a 10:42
   1. Joan

    Hola, per mac no em deixa obrir els arxius de les claus?

    23 d'abril de 2016 a 17:26
    1. Suport AOC

     Bon dia Joan,

     Hem comprovat la descàrrega i funciona coerrectament.
     Per a descarregar les claus púbiques hauràs de tenir instal·lat en el teu ordinador un programa de compressió RAR o ZIP, per a poder descomprimir documents. Per instal·lar les claus, has d’obrir els Zips, fer doble clic al que trobaràs i seguir els passos que t’indiqui.
     Si tens més dubtes o problemes al respecte, pots obrir una petició de suport des del botó de la part superior dreta d’aquesta pàgina.

     Atentament,

     25 d'abril de 2016 a 7:41
     1. Javier

      He seguido los consejos que le disteis a Joan en vuestro ultimo comentario para poder instalar las llaves (ya descomprimidas) en mi sistema Mac pero dado que mi navegador es Safari no consigo seguir avanzando con la instalación de ellas, ya que al realizar el doble clic que indicais una vez descomprimidas no ocurre nada. Me podes ayudar? Gracias

      27 d'abril de 2016 a 16:48
     2. Suport - AOC

      Hola Javier,

      En tu caso, te adjuntamos la siguiente FAQ: claves públicas, donde encontraras más detalladamente como instalar las claves públicas desde el navegador Safari con sistema operativo MAC.

      En caso que no se resuelva tu duda, te sugerimos que abras una petición de soporte desde el botón “Abre una petición ” que encontraras en el margen superior derecho de esta misma pagina.

      Nuestro Centro de Atención al Usuario, estará encantado de ayudarte!

      29 d'abril de 2016 a 11:32
 5. Mireia

  Per començar, als arxius zip no hi ha cap altra arxiu que es descomprimeixi per “Instalar”. El que es descomprimeix de la carpeta zip és un certificat que dubto que serveixi per algo al no poder-se veure bé el contingut.

  Faria tot un seguit de passos a seguir, ja que és una complicació extrema per algú, com en el meu cas, que ho necessita urgentment però no té ni la més minima idea del que està fent. Sento que estigui perdent el temps.
  Quina mena d’arxius són els que ens feu baixar?
  Ja que, el certificat que es descomprimia, a més, posava que no era fiable.

  Gràcies per la atenció

  7 de juny de 2016 a 21:56
  1. Suport - AOC

   Hola Mireia,

   Hem fet unes modificacions a la FAQ a la que fas referència, per tal que sigui més aclaridor.
   Pel que fa a l’arxiu ZIP que descarregues, has de fer “doble clic” per tal d’instal·lar-lo, el certificat es totalment fiable, però de vegades degut a l’antivirus surt el missatge que indiqueu, només has de confirmar la confiança en aquest.
   Si tot i així necessites més aclariments, pots contactar amb el nostre Centre d’Atenció a l’Usuari, a través del botó “obre una petició” que trobaràs a la part superior dreta d’aquesta mateixa pàgina.

   Esperem haver-te ajudat!

   8 de juny de 2016 a 10:48
   1. Josep

    Em passa exactament igual que a la Mireia: No em surt cap diàleg per introduir les dades personals. Voleu dir que no l’esteu espifiant, donat que som uns quants els ciutadans que no ens en sortim?

    11 de juliol de 2016 a 20:35
    1. Suport - AOC

     Hola Josep,

     Ens parles de diàleg per introduir dades personals, creiem que no és el mateix cas que el comentari al que fas referència, pel que ens detalles pensem que et pot ser d’ajuda, la següent FAQ: Com sol·licito l’idCAT per Internet? . Si no és aquest el teu dubte, et recomanem que et posis en contacte amb el nostre Centre d’Atenció a l’Usuari a traves del botó “obre una petició” que trobaràs a la part superior dreta d’aquesta mateixa pagina.

     Esperem haver-te ajudat!

     2 d'agost de 2016 a 10:20
 6. Bienvenido Prados

  No serveix la vostra pàgina per a persones com jo.
  Jo posaria les pases amb el clàsic 1, 2, 3 …
  Tanta explicació, dificulta el que realment has de fer, introduir unes dades en lloc concret, i/o baixar-te uns programes.

  22 d'agost de 2016 a 20:00
  1. Suport - AOC

   Hola Bienvenido,

   Hem modificat la FAQ a la que fas referència afegint de manera més detallada com fer la instal·lació de les claus públiques.

   Esperem que ara sigui més aclaridor!

   23 d'agost de 2016 a 9:35
 7. Leu

  ES IMPOSIBLE VISUALIZAR DONDE SE GUARDA LA DESCARGA DEL CERTIFICADO, SOLO SE QUEDA EN EL ZIP Y DESPUÉS DE ESO NO HAY NADA MAS…. OSEA TODO QUEDA EN PICO DE BOTELLA Y NO SE VE EL FONDO, QUE ES EL CERTIFICADO DIGITAL QUE NECESITO URGENTE.
  pues que es muy complicado descargar los certificados, debéis crear un espacio mas interactivo, practico, rapido y util de verdad al ciudadano, no todos manejan la informatica con igualdad habilidad. gRACIAS!

  6 de febrer de 2017 a 23:20
  1. Suport - AOC

   Hola Leu,

   Te recomendamos ver la siguiente FAQ: Cómo puedo probar si un idCAT funciona?, así como la FAQ de instalación de las claves públicas Como instalar las claves públicas del idCAT?

   Si necesitas otro tipo de soporte te sugerimos que contactes con nuestro Centro de Atención al Usuario a través del botón “abre una petición ” que encontraras en la parte superior derecha de esta misma pagina y les plantees tu duda de manera detallada.

   Esperamos haberte ayudado!

   Atentamente,

   Soporte AOC

   14 de febrer de 2017 a 13:44